-Det finnes flust av konferanser som tar for seg skipsbygging på et mer overordnet nivå, men dette blir et nerdetreff. Denne konferansen skal handle om detaljer som folk innen bransjen er opptatt av. Her blir det fokus på fagutvikling, sier Daniel Garden.
Han er klyngeleder for GCE Blue Maritime Cluster, som er den største klynga for skipsbyggere i Norge. Klynga er en av tre arrangører av Ship Technology Days, som skal gå av stabelen i Ulsteinvik 13. til 15. september. De to andre arrangørene er Ulstein Næringsforum og E-Lass. Sistnevnte er en forkortelse for European network for lightweight applications at sea, og er en organisasjon som har over 300 medlemsbedrifter fra 32 land.
Anna Klara Måseide, som er daglig leder for Ulstein Næringsforum, forklarer at E-Lass i fleire år har arrangert mindre samlinger av samme format. Med Ship Technology Days er målsetningen å lage én stor konferanse der fagpersonell innen skipsbygging kan møtes, dele kompetanse og bygge nettverk.
-Vi har en overbyggende tanke om demokratisering av kunnskap, og tror at alle når lenger om man tør å dele erfaringer, sier hun.
Detaljert til verks
Garden forklarer at det kan være mange ulike temaer som tas opp under konferansen, men at man nok vil gå mye mer detaljert til verks enn det andre maritime konferanser gjør.
-Eksempler på temaer er miljø, autonomi, digitalisering, autodynamikk, hydrodynamikk, alternative drivstoffkilder, energiøkonomisering og sikkerhet. Bare for å nevne noe, sier Garden, med et smil, og legger til:
-Det er viktig å få med at denne konferansen vil bygges opp slik at deltakende bedrifter selv melder seg som innledere. De får bestemme relevansen og hva de vil snakke om.
Nettverksbygging
Ship Technology Days blir på denne måten ikke en konferanse som fokuserer på kunder og salg, men på de som er utviklere, de som lager produktene.
-Vi venter deltakere som er skipsdesignere, ingeniører, hydrodynamikere, vektkalkulatører, softwareutviklere og systemintegratører, bare for å nevne noen, sier Garden.
Selv om dette blir et «nerdetreff» tre dager til ende blir det likevel plass til sosiale aktiviteter.
-Nettverksbygging er halve vitsen, så det vil bli arrangert bedriftsbesøk og, ikke minst, gode måltider med tilhørende hyggelig samvær, sier Måseide.
Hun forteller at påmeldinger fra nettverket i E-Lass allerede har begynt å tikke inn, men hun håper selvsagt at også regionale og nasjonale fagpersoner tar turen til Ulsteinvik og Sjøborg i september.
-Gjennom denne konferansen vil vi gi den norske fagbransjen tilgang til den internasjonale fagbransjen, og slik få anledning til å bygge sterkere relasjoner utover Norges grenser.
Les meir og meld deg på her